Printer Friendly Version ВИРТУЕЛНИ МАТИЧАР ЗА ДИЈАСПОРУ из Канцеларије за сарадњуу са дијаспором у Нишу @ 15 February 2014 02:31 AM

Канцеларија за сарадњу са дијаспором у Нишу, Регионална развојна агенција “ЈУГ“ и Управа за грађанска стања и опште послове Града Ниша покренули су сервис „Виртуелни матичар за дијаспору“ – једноставан, брз, ефикасан и услужан начин наручивања и плаћања докумената из иностранства, који, покренут из Ниша, по први пут у Србији доприноси јачању веза између дијаспоре и матице, односно српског расејања и локалних самоуправа.
Из било које тачке на свету, путем интернета је могуће наручити извод из матичне књиге рођених, извод из матичне књиге венчаних, извод из матичне књиге умрлих и књиге држављана. Изводи се достављају поштом на наведену адресу у року од 15 дана од датума плаћања Visa, Master или Maestro картицом.
Све информације у вези са сервисом „Виртуелни матичар за могу се добити путем  к контакт формулара на сајту Канцеларије за сарадњу са дијаспором www.dijasporanis.com (рок за одговор је 48 сати), или позивањем Градског позивног центра на +381 18 505 505 (радно време: од 7:30 до 20:00 сати, суботом од 7:30 до 14:00, UTC+01:00).