Printer Friendly Version VIRTUELNI MATIČAR ZA DIJASPORU iz Kanelariije za saradnju sa dijasporomm u Nišu @ 15 February 2014 02:44 AM

Kancelarija za saradnju sa dijasporom u Nišu, Regionalna razvojna agencija “JUG“ i Uprava za građanska stanja i opšte poslove Grada Niša pokrenuli su servis „Virtuelni matičar za dijasporu“ – jednostavan, brz, efikasan i uslužan način naručivanja i plaćanja dokumenata iz inostranstva, koji, pokrenut iz Niša, po prvi put u Srbiji doprinosi jačanju veza između dijaspore i matice, odnosno srpskog rasejanja i lokalnih samouprava.
Iz bilo koje tačke na svetu, putem interneta je moguće naručiti izvod iz matične knjige rođenih, izvod iz matične knjige venčanih, izvod iz matične knjige umrlih i knjige državljana. Izvodi se dostavljaju poštom na navedenu adresu u roku od 15 dana od datuma plaćanja Visa, Master ili Maestro karticom.
Sve informacije u vezi sa servisom „Virtuelni matičar za mogu se dobiti putem k kontakt formulara na sajtu Kancelarije za saradnju sa dijasporom www.dijasporanis.com (rok za odgovor je 48 sati), ili pozivanjem Gradskog pozivnog centra na +381 18 505 505 (radno vreme: od 7:30 do 20:00 sati, subotom od 7:30 do 14:00, UTC+01:00).