Printer Friendly Version ИЗВЕШТАЈ О СТАЊУ НА РАЧУНУ @ 24 May 2014 02:14 PM

ИЗВЕШТАЈ О СТАЊУ НА РАЧУНУ:
Четвртак, 05. јун 17.00 часова - 476 УПЛАТА - 185.000,41 АУД


Амбасада Републике Србије у Аустралији обавештава да је стање на наменском рачуну отвореном за прикупљање средстава ради отклањања последица поплаве на дан 30. маја у 09.14 часова следеће: уз 376 уплата уплаћено је 136.693,55 AUD.

(Листу уплата од 23. до 30. маја можете видети ОВДЕ.)

(Листу уплата од отварања рачуна, 19. маја, до 23. маја можете видети ОВДЕ).

У циљу што ефикаснијег, али пре свега процедурално јасног и потпуно транспарентног наставка акције на прикупљању средстава, истичемо следеће:

- Амбасада је отворила посебан рачун код Комонвелт Банке за прикупљање средстава на који се донације могу једноставно и непосредно уплаћивати.

- Подвлачимо да Амбасада жели и настоји да оствари координацију и сарадњу са сваким појединцем или организацијом који предано раде на прикупљању средстава, без обзира на начин на који ће прикупљена средства бити прослеђена за Србију. Због тога понављамо молбу организацијама и појединцима који су скупљали, сада скупљају или намеравају да скупљају помоћ у Аустралији за отклањање последица поплаве у Србији, да нам се јаве ради међусобне информисаности и по потреби боље координације активности. Није, наравно, услов да сва помоћ иде преко Амбасаде, али верујемо да је свима од користи транспарентност у прикупљању и прослеђивању помоћи Србији, како би се све радило уз пуно међусобно поверење и избегла свака могућност злоупотребе.

- Због тога наглашавамо да нико нема овлашћење Амбасаде или Генералног конзулата да у њихово име отвара некакве нове или посебне рачуне ради прикупљања средстава која би се наводно накнадно пребацивала на рачун Амбасаде.

- Организације које прикупљају средства од свог чланства или симпатизера и желе да са свог рачуна трансферишу средства на рачун Амбасаде, као и појединци који желе да помогну омасовљење акције у прикупљању средстава, која ће бити непосредно уплаћивана или трансферисана на рачун Амбасаде, требало би на одговарајући начин да о томе обавесте Амбасаду или Генерални конзулат у Сиднеју, како би се избегла било каква забуна или неспоразум.

Транспарентност и недвосмислено јасан поступак прикупљања донација су од највећег значаја и Амбасада Републике Србије ће се и убудуће придржавати тих принципа пре свега у циљу очувања потпуног поверења. 

Амбасада Републике Србије и Генерални конзулат у Сиднеју користе ову прилику да поново изразе искрену захвалност свим појединцима и организацијама који су до сада учествовали у акцији и да позову на наставак заједничких активности у циљу прикупљања средстава неопходних за отклањање изузетно тешких последица поплаве у Србији.