Printer Friendly Version IZVEŠTAJ O STANJU NA RAČUNU @ 24 May 2014 02:16 PM

IZVEŠTAJ O STANJU NA RAČUNU:
Četvrtak, 05. jun, u 17.00 časova - 476 UPLATA - 185.000,41 AUD


Ambasada Republike Srbije u Australiji obaveštava da je stanje na namenskom računu otvorenom za prikupljanje sredstava radi otklanjanja posledica poplave na dan 30. maja u 09.14 časova sledeće: uz 376 uplata uplaćeno je 136.693,55 AUD.

(Listu uplata od 23. do 30. maja možete videti OVDE.)
(Listu uplata od otvaranja računa, 19. maja, do 23. maja možete videti OVDE).

U cilju što efikasnijeg, ali pre svega proceduralno jasnog i potpuno transparentnog nastavka akcije na prikupljanju sredstava, ističemo sledeće:

- Ambasada je otvorila poseban račun kod Komonvelt Banke za prikupljanje sredstava na koji se donacije mogu jednostavno i neposredno uplaćivati.

- Podvlačimo da Ambasada želi i nastoji da ostvari koordinaciju i saradnju sa svakim pojedincem ili organizacijom koji predano rade na prikupljanju sredstava, bez obzira na način na koji će prikupljena sredstva biti prosledjena za Srbiju. Zbog toga ponavljamo molbu organizacijama i pojedincima koji su skupljali, sada skupljaju ili nameravaju da skupljaju pomoć u Australiji za otklanjanje posledica poplave u Srbiji, da nam se jave radi međusobne informisanosti i po potrebi bolje koordinacije aktivnosti. Nije, naravno, uslov da sva pomoć ide preko Ambasade, ali verujemo da je svima od koristi transparentnost u prikupljanju i prosleđivanju pomoći Srbiji, kako bi se sve radilo uz puno međusobno poverenje i izbegla svaka mogućnost zloupotrebe.

- Zbog toga naglašavamo da niko nema ovlašćenje Ambasade ili Generalnog konzulata da u njihovo ime otvara nekakve nove ili posebne račune radi prikupljanja sredstava koja bi se navodno naknadno prebacivala na račun Ambasade.

- Organizacije koje prikupljaju sredstva od svog članstva ili simpatizera i žele da sa svog računa transferišu sredstva na račun Ambasade, kao i pojedinci koji žele da pomognu omasovljenje akcije u prikupljanju sredstava, koja će biti neposredno uplaćivana ili transferisana na račun Ambasade, trebalo bi na odgovarajući način da o tome obaveste Ambasadu ili Generalni konzulat u Sidneju, kako bi se izbegla bilo kakva zabuna ili nesporazum.

Transparentnost i nedvosmisleno jasan postupak prikupljanja donacija su od najvećeg značaja i Ambasada Republike Srbije će se i ubuduće pridržavati tih principa pre svega u cilju očuvanja potpunog poverenja. 

Ambasada Republike Srbije i Generalni konzulat u Sidneju koriste ovu priliku da ponovo izraze iskrenu zahvalnost svim pojedincima i organizacijama koji su do sada učetvovali u akciji i da pozovu na nastavak zajedničkih aktivnosti u cilju prikupljanja sredstava neophodnih za otklanjanje izuzetno teških posledica poplave u Srbiji.