Printer Friendly Version PRVI, DRUGI I TREĆI TRANSFER SREDSTAVA NA RAČUN MINISTARSTVA FIINANSIJA SRBIJE @ 5 June 2014 12:04 PM

Ambasada Republike Srbije u Australiji ima čast da obavesti da je 5. juna 2014.godine  izvršila prvi transfer sredstava namenjenih otklanjanju posledica poplave, koja su prikupljena preko posebnog računa Ambasade, otvorenog 19. maja kod Komonvelt banke.

Drugi transfer sredstava je izvršen 4. jula 2014. godine.

Treći transfer sredstava je izvršen 17. oktobra 2014. godine.

Na račun Ministarstva finansija Republike Srbije, koji je otvoren u Narodnoj banci Srbije, prebačeno je 5. juna 160.000,00 AUD, 4. jula 120.000,00 AUD i 17. oktobra još 99.100,00 AUD. To znači da je do sada ukupno transferisano 379.100,00 AUD. Ljubaznošću Komonvelt banke svi  transferi sa ovog računa su besplatni.

Nalog za međunarodni transfer od 5. juna možete videti OVDE.

Nalog za međunarodni transfer od 4. jula možete videti OVDE.

Nalog za međunarodni transfer od 17. oktobra možete videti OVDE.

Pridržavajući se principa pune transparentnosti i očuvanja kredibilnosti cele akcije, Ambasada je do sada objavljivala sve relevantne podatke u vezi sa prikupljenim sredstvima, a to će ažurno činiti i ubuduće.

Iz nezvaničnog pregleda do sada realizovanih aktivnosti na prikupljanju pomoći (stanje na dan 3. juna), sastavljenog na osnovu do sada objavljenih izjava, saopštenja ili neposrednih kontakata sa pojedinim organizatorima, vidljivo je da se radi o značajnim sredstvima.

Po našem dubokom uverenju, objavljivanje podataka o prikupljenim sredstvima i izvršenim transferima tih sredstava na račune u Srbiji, odnosno, o dostavi prikupljenih sredstava krajnjim korisnicima, suštinski doprinosi uspehu ove plemenite akcije.

Imajući to u vidu, Ambasada poziva sve organizacije i pojedince koji su angažovani na prikupljanju sredstava za otklanjanje posledica poplava, da u skladu sa principom transparentnosti i radi očuvanja pune kredibilnosti, objavljuju podatke o prikupljenim i transferisanim sredstvima. 

Uz iskrenu zahvalnost svima koji su do sada učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji, Ambasada Republike Srbije u Australiji poziva sve ljude dobre volje da zajedničkim angažovanjem nastavimo akciju jer je Srbija pretrpela štetu izuzetno velikih razmera i pomoć u otklanjanju posledica poplave je i dalje neophodna.