Printer Friendly Version ПРВИ, ДРУГИ И ТРЕЋИ ТРАНСФЕР СРЕДСТАВА НА РАЧУН МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА @ 5 June 2014 01:06 PM

Амбасада Републике Србије у Аустралији има част да обавести да је 5. јуна 2014.године извршила први трансфер средстава намењених отклањању последица поплаве у износу од 160.000,00 АУД, која су прикупљена преко посебног рачуна Амбасаде, отвореног 19. маја код Комонвелт банке.

Други трансфер средстава у износу од 120.000,00 АУД  извршен је 4. јула 2014. године.

Трећи трансфер средстава у износу од 99.100,00 АУД извршен је 17. октобра 2014. године.

На рачун Министарства финансија Републике Србије, који је отворен у Народној банци Србије, кроз ова три трансфера, закључно са 17. октобром 2014. године пребачено је укупно 379.100,00 АУД. Љубазношћу Комонвелт банке сви трансфери са овог рачуна су бесплатни.

Попуњен образац налога за међународни трансфер од 5. јуна можете видети ОВДЕ.

Попуњен образац налога за међународни трансфер од 4. јула можете видети ОВДЕ.

Попуњен образац налога за међународни трансфер од 17. октобра можете видети ОВДЕ.

Придржавајући се принципа пуне транспарентности и очувања кредибилности целе акције, Амбасада је до сада објављивала све релевантне податке у вези са прикупљеним средствима, а то ће ажурно чинити и убудуће.

Из незваничног прегледа до сада реализованих активности на прикупљању помоћи (стање на дан 3. јуна), састављеног на основу до сада објављених изјава, саопштења или непосредних контаката са појединим организаторима, видљиво је да се ради о значајним средствима.

По нашем дубоком уверењу, објављивање података о прикупљеним средствима и извршеним трансферима тих средстава на рачуне у Србији, односно, о достави прикупљених средстава крајњим корисницима, суштински доприноси успеху ове племените акције.

Имајући то у виду, Амбасада позива све организације и појединце који су ангажовани на прикупљању средстава за отклањање последица поплава, да у складу са принципом транспарентности и ради очувања пуне кредибилности, објављују податке о прикупљеним и трансферисаним средствима.

Уз искрену захвалност свима који су до сада учествовали у овој хуманитарној акцији, Амбасада Републике Србије у Аустралији позива све људе добре воље да заједничким ангажовањем наставимо акцију јер је Србија претрпела штету изузетно великих размера и помоћ у отклањању последица поплаве је и даље неопходна.