Printer Friendly Version SASTANAK U AMBASADI @ 5 September 2014 06:12 AM

Na trosatnom sastanku u prostorijama Ambasade Republike Srbije u Kanberi učestvovali su: 
- Sandra Ćosić – nacionalni menadžer prodaje „Marco Polo Foods Pty. Ltd” (Sidnej, Melburn);
- Ognjen Stevanović – menadžer prodaje „Ras Trade Pty. Ltd“, Melburn;
- Fadil Kulić, vlasnik, i Zorica Kulić, saradnik – „Makaus TFK Trading”, Melburn;
- Zoran Golub, vlasnik, i Srđan Predić, saradnik -„Golub grocery“, Sidnej.
Od pozvanih kompanija, sastanku jedino nije prisustvovao, iz objektivnih razloga, predstavnik „Centro Trade Pty Ltd”, Melburn.

Drugom delu sastanka, po pozivu Ambasadora, prisustvovali su: Ambasador BiH NJ.E. Bakir Sadović, Ambasador Makedonije NJ. E. Vele Trpevski i o.p. a.i. Hrvatske Dinko Čolak. Motiv za ovaj deo sastanka je bio dvostruki: s jedne strane, sve kompanije koje se bave uvozom robe iz Srbije za australijsko tržište istovremeno posluju i sa proizvođačima iz Makedonije, BiH i Hrvatske, ili koriste usluge transporta, tako da postoji njihov jasan interes da svaka faza posla bude adekvatno ispraćena, dok je, sa druge strane, evidentna zajednička spremnost za saradnju i odgovarajući regionalni nastup na australijskom tržištu koja svim učesnicima može biti samo od koristi.

Svi učesnici sastanka su podržali inicijativu da se nastavi ovaj vid međusobne komunikacije i da se radi na formiranju neke vrste baze podataka u cilju razmene informacija o ponudi i potražnji kao i drugih relevantnih informacija u cilju povećanja izvoza.