Printer Friendly Version САСТАНАК У АМБАСАДИ @ 5 September 2014 06:18 AM

На тросатном састанку у просторијама Амбасаде Републике Србије у Канбери учествовали су: 
- Сандра Ћосић – национални менаџер продаје „Marco Polo Foods Pty. Ltd” (Сиднеј, Мелбурн);
- Огњен Стевановић – менаџер продаје „Ras Trade Pty. Ltd“, Мелбурн;
- Фадил Кулић, власник, и Зорица Кулић, сарадник – „Makaus TFK Trading”, Мелбурн;
- Зоран Голуб, власник, и Срђан Предић, сарадник -„Golub grocery“, Сиднеј.
Од позваних компанија, састанку једино није присуствовао, из објективних разлога, представник „Centro Trade Pty Ltd”, Мелбурн.

Другом делу састанка, по позиву Амбасадора, присуствовали су: Амбасадор БиХ Њ.Е. Бакир Садовић, Амбасадор Македоније Њ.Е. Веле Трпевски и о.п. a.i. Хрватске Динко Чолак. Мотив за овај део састанка је био двоструки: с једне стране, све компаније које се баве увозом робе из Србије за аустралијско тржиште истовремено послују и са произвођачима из Македоније, БиХ и Хрватске, или користе услуге транспорта, тако да постоји њихов јасан интерес да свака фаза посла буде адекватно испраћена, док је, са друге стране, евидентна заједничка спремност за сарадњу и одговарајући регионални наступ на аустралијском тржишту која свим учесницима може бити само од користи.

Сви учесници састанка су подржали иницијативу да се настави овај вид међусобне комуникације и да се ради на формирању неке врсте базе података у циљу размене информација о понуди и потражњи као и других релевантних информација у циљу повећања извоза.