Printer Friendly Version SARADNJA SRBIJE I AUSTRALIJE U OBLASTI KULTURE @ 17 September 2014 02:20 AM

Beograd, 16. septembar 2014. godine – Ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije Ivan Tasovac razgovarao je danas sa ministrom za životnu sredinu Australije Gregom Hantom o zaštiti prirodnog i kulturnog nasleđa.

Posebna pažnja ovoj temi u razgovoru data je sa aspekta članstva Srbije u Komitetu za zaštitu svetske baštine Uneska, uz podsećanje na to da je podrška tog komiteta veoma važna u realizaciji projekata koji se nalaze u resoru ministra za životnu sredinu Australije.

Tasovac i Hant su razgovarali i o mogućnostima za saradnju dveju zemalja u oblasti kulture, kao i o problemima zaštite kulturnog i istorijskog nasleđa na Kosovu i Metohiji.

Jedna od tema sastanka bila je i saniranje posledica majskih poplava u Srbiji.

Tasovac je rekao da ovaj susret smatra veoma korisnim, imajući u vidu da se retko organizuju sastanci na ministarskom nivou između Srbije i Australije.

On je ukazao na to da su razmotrene mogućnosti za saradnju u oblasti kulture, i istakao da razmenu iskustava i znanja vidi kao najvažniji segment saradnje, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja.