Printer Friendly Version САРАДЊА СРБИЈЕ И АУСТРАЛИЈЕ У ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ @ 17 September 2014 02:28 AM

Београд, 16. септембар 2014. године – Министар културе и информисања у Влади Републике Србије Иван Тасовац разговарао је данас са министром за животну средину Аустралије Грегом Хантом о заштити природног и културног наслеђа.

Посебна пажња овој теми у разговору дата је са аспекта чланства Србије у Комитету за заштиту светске баштине Унеска, уз подсећање на то да је подршка тог комитета веома важна у реализацији пројеката који се налазе у ресору министра за животну средину Аустралије.

Тасовац и Хант су разговарали и о могућностима за сарадњу двеју земаља у области културе, као и о проблемима заштите културног и историјског наслеђа на Косову и Метохији.

Једна од тема састанка била је и санирање последица мајских поплава у Србији.

Тасовац је рекао да овај сусрет сматра веома корисним, имајући у виду да се ретко организују састанци на министарском нивоу између Србије и Аустралије.

Он је указао на то да су размотрене могућности за сарадњу у области културе, и истакао да размену искустава и знања види као најважнији сегмент сарадње, наводи се у саопштењу Министарства културе и информисања.