Printer Friendly Version КОНКУРС за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре - отворен до 19. новембра @ 5 November 2014 03:04 AM

Подносиоци пројеката OБАВЕЗНО достављају следећу ДОКУМЕНТАЦИЈУ:

1) Попуњен образац за пријаву на конкурс за суфинансирање пројеката;
2) Попуњен образац за припрему предлога пројекта;
3) Изјава о непостојању сукоба интереса и веродостојности података у обрасцима за пријаву – оверена и потписана од стране овлашћеног лица у организацији која је подносилац пројекта;
4) Детаљно разрађен пројекат по свим појединачним ставкама из пријаве;
5) Решење о упису у регистар организација, као доказ да је организација регистрована у складу са прописима државе у којој делује; организације регистроване ван територије Републике Србије потребно је да доставе Решење преведено на српски језик код овлашћеног судског тумача за српски језик.

Сви обрасци су доступни на интернет страницама Министарства спољних послова Републике Србијеwww.mfa.gov.rs и Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону www.dijaspora.gov.rs. Пријавни обрасци се такође могу преузети на пријавници Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, ул. Васе Чарапића 20, Београд.

Напомена: Организације које су уписане у Евиденцију организација дијаспоре и организација Срба у региону достављају само фотокопију решења о упису у евиденцију.
Напомена: Епархије Српске православне цркве у иностранству достављају фотокопију потврде о упису у Регистар цркава и верских заједница. Црквене јединице у оквиру епархије Српске православне цркве у иностранству, поред потврде о упису у регистар Епархије, достављају и потврду те Епархије да јединица има својство правног лица у смислу аутономних прописа СПЦ.

Конкурс се објављује на интернет страници Министарства спољних послова и интернет страници Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 4.11.2014. године, у ,,Франкфуртским вестима" и дневном листу ,,Политика".

Рок и начин достављања пројеката: Заинтересовани су дужни да пројекте доставе најкасније до 19.11.2014. године, у затвореној коверти са назнаком ,,За конкурс за дијаспору", Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, Васе Чарапића 20, 11000 Београд, лично или поштом препоручено. Неблаговремене пријаве и непотпуна документација неће бити узети у разматрање.

Укупна вредност опредељених средстава за овај Конкурс износи до 39.000.000 (словима: тридесетдевет милиона) динара.

Организација која се пријављује на Конкурс може аплицирати само са једним пројектним предлогом.

Образац за пријаву на конкурс за суфинансирање пројеката и образац за припрему предлога пројекта потребно је написати читко, штампаним словима или откуцати на писаћој машини или персоналном рачунару, на српском језику и ћириличком писму.

Предата пријава и друга документација остаје трајно у архиви Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и не враћа се подносиоцима.

Министар ће формирати конкурсну комисију која ће разматрати пристигле пројекте и утврдити предлог Одлуке за суфинансирање пројеката. Резултати Конкурса биће објављени на интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs и интернет страници Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у регионуwww.dijaspora.gov.rs.