Printer Friendly Version KONKURS za sufinanciranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore - otvoren do 19. novembra @ 5 November 2014 03:16 AM

Podnosioci projekata OBAVEZNO dostavljaju sledeću DOKUMENTACIJU:

1) Popunjen obrazac za prijavu na konkurs za sufinansiranje projekata;
2) Popunjen obrazac za pripremu predloga projekta;
3) Izjava o nepostojanju sukoba interesa i verodostojnosti podataka u obrascima za prijavu – overena i potpisana od strane ovlašćenog lica u organizaciji koja je podnosilac projekta;
4) Detaljno razrađen projekat po svim pojedinačnim stavkama iz prijave;
5) Rešenje o upisu u registar organizacija, kao dokaz da je organizacija registrovana u skladu sa propisima države u kojoj deluje; organizacije registrovane van teritorije Republike Srbije potrebno je da dostave Rešenje prevedeno na srpski jezik kod ovlašćenog sudskog tumača za srpski jezik.

Svi obrasci su dostupni na internet stranicama Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije www.mfa.gov.rs i Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu www.dijaspora.gov.rs. Prijavni obrasci se takođe mogu preuzeti na prijavnici Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, ul. Vase Čarapića 20, Beograd.

Napomena: Organizacije koje su upisane u Evidenciju organizacija dijaspore i organizacija Srba u regionu dostavljaju samo fotokopiju rešenja o upisu u evidenciju.
Napomena: Eparhije Srpske pravoslavne crkve u inostranstvu dostavljaju fotokopiju potvrde o upisu u Registar crkava i verskih zajednica. Crkvene jedinice u okviru eparhije Srpske pravoslavne crkve u inostranstvu, pored potvrde o upisu u registar Eparhije, dostavljaju i potvrdu te Eparhije da jedinica ima svojstvo pravnog lica u smislu autonomnih propisa SPC.

Konkurs se objavljuje na internet stranici Ministarstva spoljnih poslova i internet stranici Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu 4.11.2014. godine, u ,,Frankfurtskim vestima" i dnevnom listu ,,Politika".

Rok i način dostavljanja projekata: Zainteresovani su dužni da projekte dostave najkasnije do 19.11.2014. godine, u zatvorenoj koverti sa naznakom ,,Za konkurs za dijasporu", Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Vase Čarapića 20, 11000 Beograd, lično ili poštom preporučeno. Neblagovremene prijave i nepotpuna dokumentacija neće biti uzeti u razmatranje.

Ukupna vrednost opredeljenih sredstava za ovaj Konkurs iznosi do 39.000.000 (slovima: tridesetdevet miliona) dinara.

Organizacija koja se prijavljuje na Konkurs može aplicirati samo sa jednim projektnim predlogom.

Obrazac za prijavu na konkurs za sufinansiranje projekata i obrazac za pripremu predloga projekta potrebno je napisati čitko, štampanim slovima ili otkucati na pisaćoj mašini ili personalnom računaru, na srpskom jeziku i ćiriličkom pismu.

Predata prijava i druga dokumentacija ostaje trajno u arhivi Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i ne vraća se podnosiocima.

Ministar će formirati konkursnu komisiju koja će razmatrati pristigle projekte i utvrditi predlog Odluke za sufinansiranje projekata. Rezultati Konkursa biće objavljeni na internet stranici Ministarstva spoljnih poslova www.mfa.gov.rs i internet stranici Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu www.dijaspora.gov.rs.