Printer Friendly Version КОНКУРС Министарства културе и информисања за финансирање или суфинансирање пројеката у области културних делатности Срба у иностранству у 2016.години @ 2 March 2016 12:59 AM

Министарство културе и информисања Републике Србије расписало је 25. фебруара 2016. године К О Н К У Р С за финансирање или суфинансирање пројеката у области културних делатности Срба у иностранству у 2016. години.
Општи циљ конкурса је подстицање и презентација културног стваралаштва припадника српског народа у иностранству и очување њиховог културног идентитета.
На конкурсу из области културних делатности Срба у иностранству биће подржани пројекти који се односе на очување културног идентитета Срба у иностранству, јачање капацитета, умрежавање и професионализацију рада појединаца, установа и организација Срба у иностранству, укљученост деце и младих и мултукултуралност. Биће подржани пројекти из следећих области: визуелне уметности, сценско стваралаштво, књижевност и издаваштво, уметничка музика, изворно, народно и аматерско стваралаштво, културна делатност за децу и младе и научноистраживачка и едукативна делатност у култури.
Рок за подношење конкурсних пријава је 28. март 2016. године.
Амбасада моли заинтересоване да се детаљније информишу о Конкурсу на Интернет-адреси: http://www.kultura.gov.rs/cyr/konkursi/k-o-n-k-u-r-s-za-finansiranje-ili-sufinansiranje-projekata-u-oblasti-kulturnih-delatnosti-srba-u-inostranstvu-u-2016--godini као и да прате упутства из услова Конкурса. У случају потребе за било каквим додатним информацијама, можете контактирати Амбасаду.