Printer Friendly Version KONKURS Ministarstva kulture i informisanja za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu u 2016.godini @ 2 March 2016 01:04 AM

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije raspisalo je 25. februara 2016. godine KONKURS za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu u 2016. godini.
Opšti cilj konkursa je podsticanje i prezentacija kulturnog stvaralaštva pripadnika srpskog naroda u inostranstvu i očuvanje njihovog kulturnog identiteta.
Na konkursu iz oblasti kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu biće podržani projekti koji se odnose na očuvanje kulturnog identiteta Srba u inostranstvu, jačanje kapaciteta, umrežavanje i profesionalizaciju rada pojedinaca, ustanova i organizacija Srba u inostranstvu, uključenost dece i mladih i multukulturalnost. Biće podržani projekti iz sledećih oblasti: vizuelne umetnosti, scensko stvaralaštvo, književnost i izdavaštvo, umetnička muzika, izvorno, narodno i amatersko stvaralaštvo, kulturna delatnost za decu i mlade i naučnoistraživačka i edukativna delatnost u kulturi.
Rok za podnošenje konkursnih prijava je 28. mart 2016. godine.
Ambasada moli zainteresovane da se detaljnije informišu o Konkursu na Internet-adresi: http://www.kultura.gov.rs/cyr/konkursi/k-o-n-k-u-r-s-za-finansiranje-ili-sufinansiranje-projekata-u-oblasti-kulturnih-delatnosti-srba-u-inostranstvu-u-2016--godini kao i da prate uputstva iz uslova Konkursa.
U slučaju potrebe za bilo kakvim dodatnim informacijama, možete kontaktirati Ambasadu.