Printer Friendly Version REALIZACIJA ISTRAŽIVAČKOG PROJEKTA O BIBLIOTEČKIM FONDOVIMA ŠKOLA SRPSKOG JEZIKA @ 24 March 2016 01:58 AM

Ambasada obaveštava da je u toku realizacija istraživačkog projekta „Bibliotečki fondovi škola srpskog jezika i organizacija u dijaspori“. Istraživanje sprovodi Udruženje građana „Organizacija“ uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova i predstavlja prikupljanje i obradi informacija o trenutnom stanju i perspektivama razvoja biblioteka srpskih organizacija u dijaspori i regionu. Saznanja ovog istraživanja treba da doprinesu nastojanjima nadležnih institucija da unaprede komunikaciju i saradnju sa školama i organizacijama Srba u rasejanju.

Detalji o projektu kao i upitnik koji bi trebalo popuniti, nalaze se na sledećoj Internet adresi:
http://www.dijaspora.gov.rs/istrazivanje-o-bibliotekama-u-rasejanju/

Rezultati istraživanja će poslužiti i za unapređenje projekta obogaćivanja knjižnih fondova biblioteka Srba u dijaspori i regionu, koji realizuje Udruženje izdavača i knjižara Srbije u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije.

Ciljne grupe istraživanja su škole srpskog jezika, organizacije, udruženja, crkvene opštine, samostalne biblioteke i neformalne grupe koje se bave očuvanjem nacionalnog i kulturnog identiteta i jačanja veza između matice i Srba u dijaspori i regionu – bez obzira na to da li imaju ili nemaju bibliotečki fond, pošto je cilj istraživanja da se identifikuju problemi i potrebe u ovoj oblasti.

Molimo da biblioteke, škole i druge srodne organizacije Srpske zajednice u Australiji i na Novom Zelandu učestvuju u ovom projektu.