Printer Friendly Version ДИРЕКТОР КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА КИМ МАРКО ЂУРИЋ ПРИМИО ПОМОЋНИКА АУСТРАЛИЈСКОГ МИП КЕВИНА МЕГИЈА @ 31 May 2016 02:49 AM

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић примио је данас вишег званичника Министарства спољних послова Аустралије Кевина Мегија, са којим је разговарао о српско- аустралијским односима, нагласивши значајну улогу српске дијаспоре у односима двеју земаља.
„Српски народ је поносан на своју дијаспору у Аустралији, која је у нову домовину дошла са простора од Ђевђелије до Триглава и која је дала значајан допринос изградњи и просперитету ваше државе. Наша дијаспора и даље представља мост између Србије и Аустралије, који морамо много више да користимо у будућности“, рекао је Ђурић.
Ђурић је Мегија упознао са током дијалога Београда и Приштине и проблемима српског народа на Косову и Метохији.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију истакао је да је Србија доследно опредељена за мирно решавање несугласица на Западном Балкану, регионалну стабилност и што боље односе Срба и Албанаца.
За Србију је, према његовим речима, у овом тренутку најважнија тема дијалога Београда и Приштине формирање Заједнице српских општина.
Меги је истакао да Аустралија подржава процес дијалога Београда и Приштине и да жели да има конструктивну улогу у том процесу.
Састанку су присуствовали директор Канцеларије за координационе послове у преговарачком процесу са привременим институцијама самоуправе у Приштини Драган Владисављевић и амбасадор Аустралије у Београду Њ.Е. Џулија Фини.