Printer Friendly Version KONKURS ZA FINANSIRANJE ILI SUFINANSIRANJE PROJEKATA U OBLASTI KULTURNIH DELATNOSTI SRBA U INOSTRANSTVU U 2017.GODINI @ 25 January 2017 11:15 AM

MINISTARSTVO KULTURE I INFORMISANJA REPUBLIKE SRBIJE – SEKTOR ZA MEĐUNARODNE ODNOSE I EVROPSKE INTEGRACIJE U OBLASTI KULTURE raspisuje KONKURS za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu u 2017. godini. Konkurs je otvoren do 28. februara 2017. godine.
Predmet konkursa je finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu, a opšti cilj – podsticanje stvaralaštva i prezentacija kulturnog stvaralaštva pripadnika srpskog naroda u inostranstvu i očuvanje njihovog kulturnog identiteta, a posebno u zemljama regiona (Mađarskoj, Hrvatskoj, Rumuniji, Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Sloveniji).
Na konkursu iz oblasti kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu biće podržani projekti koji se odnose na očuvanje kulturnog identiteta Srba u inostrasntvu. Pravo učešća na ovom konkursu imaju ustanove, umetnička i druga udruženja i organizacije/pravna lica, koja su registrovana izvan teritorije Republike Srbije. Link na TEKST KONKURSA.