Printer Friendly Version KONKURS ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA U OBLASTI PREVOĐENJA REPREZENTATIVNIH DELA SRPSKE KNJIŽEVNOSTI NA STRANE JEZIKE @ 25 January 2017 11:33 AM

MINISTARSTVO KULTURE I INFORMISANJA REPUBLIKE SRBIJE – Sektor za savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije raspisuje KONKURS za sufinansiranje projekata u oblasti prevođenja reprezentativnih dela srpske književnosti u inostranstvu u 2017. godini. Konkurs je otvoren do 28. februara 2017. godine.
Predmet konkursa je sufinansiranje projekata u oblasti prevođenja reprezentativnih dela srpske književnosti na strane jezike, a opšti – podsticanje prevođenja reprezentativnih dela srpske književnosti na strane jezike.
Na konkurs u oblasti prevođenja reprezentativnih dela srpske književnosti na strane jezike može se aplicirati iz sledećih književnih oblasti: poezija, proza, drama, književnost za decu (izuzimajući slikovnice i udžbenike), antologije i tematski izbori i teorijska dela iz oblasti kulture i umetnosti namenjena široj čitalačkoj publici.
Pravo učešća na ovom konkursu imaju: ustanove, umetnička i druga udruženja i organizacije/pravna lica, a koja su registrovana u Republici Srbiji i izvan teritorije Republike Srbije, odnosno profesionalni strani izdavači registrovani isključivo ili pretežno za izdavačku delatnost, van teritorije Republike Srbije. Link na TEKST KONKURSA.