Printer Friendly Version КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ИЛИ СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА У ОБЛАСТИ КУЛТУРНИХ ДЕЛАТНОСТИ СРБА У ИНОСТРАНСТВУ У 2017.ГОДИНИ @ 25 January 2017 11:52 AM

МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ И ИНФОРМИСАЊА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ – СЕКТОР ЗА МЕЂУНАРОДНЕ ОДНОСЕ И ЕВРОПСКЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ У ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ расписује КОНКУРС за финансирање или суфинансирање пројеката у области културних делатности Срба у иностранству у 2017. години. Конкурс је отворен до 28. фебруара 2017. године.
Предмет конкурса је финансирање или суфинансирање пројеката у области културних делатности Срба у иностранству, а општи циљ – подстицање стваралаштва и презентација културног стваралаштва припадника српског народа у иностранству и очување њиховог културног идентитета, а посебно у земљама региона (Мађарској, Хрватској, Румунији, Македонији, Албанији, Црној Гори, Босни и Херцеговини и Словенији).
На конкурсу из области културних делатности Срба у иностранству биће подржани пројекти који се односе на очување културног идентитета Срба у иностраснтву. Право учешћа на овом конкурсу имају установе, уметничка и друга удружења и организације/правна лица, која су регистрована изван територије Републике Србије.
Линк на ТЕКСТ КОНКУРСА.