Printer Friendly Version КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА У ОБЛАСТИ ПРЕВОЂЕЊА РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ ДЕЛА СРПСКЕ КЊИЖЕВНОСТИ НА СТРАНЕ ЈЕЗИКЕ @ 25 January 2017 11:57 AM

МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ И ИНФОРМИСАЊА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ – Сектор за савремено стваралаштво и креативне индустрије расписује КОНКУРС за суфинансирање пројеката у области превођења репрезентативних дела српске књижевности у иностранству у 2017. години. Конкурс је отворен до 28. фебруара 2017. године.
Предмет конкурса је суфинансирање пројеката у области превођења репрезентативних дела српске књижевности на стране језике, а општи – подстицање превођења репрезентативних дела српске књижевности на стране језике.
На конкурс у области превођења репрезентативних дела српске књижевности на стране језике може се аплицирати из следећих књижевних области: поезија, проза, драма, књижевност за децу (изузимајући сликовнице и уџбенике), антологије и тематски избори и теоријска дела из области културе и уметности намењена широј читалачкој публици.
Право учешћа на овом конкурсу имају: установе, уметничка и друга удружења и организације/правна лица, а која су регистрована у Републици Србији и изван територије Републике Србије, односно професионални страни издавачи регистровани искључиво или претежно за издавачку делатност, ван територије Републике Србије.
Линк на ТЕКСТ КОНКУРСА.