Printer Friendly Version ОБОСТРАНИ ИНТЕРЕС ЗА ЈАЧАЊЕ САРАДЊЕ СРБИЈЕ И АУСТРАЛИЈЕ @ 14 July 2017 02:32 AM

Београд, 13. јул 2017. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић оценила је данас у разговору са министром спољних послова Аустралије Џулијом Бишоп да постоји обострани интерес у јачању билатералних односа двеју земаља, нарочито у области привреде, културе и просвете.
Премијерка Брнабић је истакла да је Србија у последње три године предузела тешке кораке у стабилизацији економије и фискалној консолидацији, али да те мере сада дају резултате и да Србију у наредној години очекује бржи економски раст. Она је овом приликом упутила позив аустралијским компанијама да послују у Србији.
Премијерка Брнабић и министар спољних послова Аустралије Бишоп су се сложиле да у будућности треба радити на заједничким пројектима који дају резултате, као што је пројекат „Јадар“ компаније „Рио Тинто“ у Лозници.
Министар Бишоп је похвалила посвећеност Србије евроинтеграцијама и пренела подршку Владе Аустралије што бржем отварању поглавља у преговорима наше земље са ЕУ.
На састанку је оцењено да српска дијаспора у Аустралији представља један од најзначајнијих мостова досадашње и будуће сарадње двеју земаља и да јој кроз различите активности, у наредном периоду треба посветити много више пажње.