Printer Friendly Version OBOSTRANI INTERES ZA JAČANJE SARADNJE SRBIJE I AUSTRALIJE @ 14 July 2017 02:37 AM

Beograd, 13. jul 2017. godine – Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Australije Džulijom Bišop da postoji obostrani interes u jačanju bilateralnih odnosa dveju zemalja, naročito u oblasti privrede, kulture i prosvete.
Brnabić je istakla da je Srbija u poslednje tri godine preduzela teške korake u stabilizaciji ekonomije i fiskalnoj konsolidaciji, ali da te mere sada daju rezultate i da Srbiju u narednoj godini očekuje brži ekonomski rast. Ona je ovom prilikom uputila poziv australijskim kompanijama da posluju u Srbiji.
Premijerka Brnabić i ministar spoljnih poslova Australije su se složile da u budućnosti treba raditi na zajedničkim projektima koji daju rezultate, kao što je projekat „Jadar“ kompanije „Rio Tinto“ u Loznici.
Bišop je pohvalila posvećenost Srbije evrointegracijama i prenela podršku Vlade Australije što bržem otvaranju poglavlja u pregovorima naše zemlje sa EU.
Na sastanku je ocenjeno da srpska dijaspora u Australiji predstavlja jedan od najznačajnijih mostova dosadašnje i buduće saradnje dveju zemalja i da joj kroz različite aktivnosti, u narednom periodu treba posvetiti mnogo više pažnje.