Printer Friendly Version 11.1.2022. - Srbija čini sve da Novak Đoković ima dostojanstven tretman u Australiji @ 13 January 2022 10:15 PM

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sinoć sa premijerom Australije Skotom Morisonom.
Brnabić i Morison su u telefonskom razgovoru razmenili sve informacije o trenutnoj situaciji u vezi sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem, kome je australijski sud juče odobrio ulazak u tu zemlju.

Premijerka Srbije je zatražila da Đoković ima fer tretman od strane australijskih vlasti i da se poštuju sva njegova prava,  istakavši pritom važnost uslova za fizičku pripremu za predstojeće takmičenje, s obzirom na to da njemu prethodnih dana nije bilo dozvoljeno da trenira, a turnir u Melburnu počinje ovog vikenda.

Ona je takođe uputila molbu Morisonu da budu u direktnom kontaktu u narednim danima i da sve informacije Vlada Srbije i Vlada Australije razmenjuju direktno.

Premijer Australije je ovaj predlog prihvatio, pri čemu je postignut i dogovor o tome da oni ponovo razgovaraju u narednim danima.

Brnabić je zamolila svog australijskog kolegu da učini sve što je u njegovoj moći kako bi Novak Đoković imao ljudski i dostojanstven tretman sve vreme trajanja njegovog boravka u Australiji.

Predsednica Vlade je naglasila da je Republika Srbija u potpunosti spremna da pruži sve garancije Australiji ukoliko su one potrebne.

Izvor/foto: www.srbija.gov.rs