Printer Friendly Version Сусрет амбасадора Р.Стефановића са Његовим Преосвештенством Епископом аустралијско-новозеландским г.Силуаном @ 13 April 2022 05:35 AM

У уторак, 12. априла 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан примио је у својој резиденцији у Кабрамати амбасадора Републике Србије у Аустралији Радета Стефановића.
Амбасадор се захвалио на топлој добродошлици, изразио задовољство досадашњом сарадњом Амбасаде Републике Србије са Митрополијом српске православне цркве и истакао да је заједнички рад две институције од пресудне важности за очување и неговање српског језика, културе и традиције наше заједнице. Саговорници су се, у дужем разговору, осврнули на положај и потребе припадника српске заједнице на овим просторима, те размотрили заједничке планове за даљу сарадњу.
Епископ Силуан је пожелео добродошлицу амбасадору Стефановићу у име свештенства и верника Српске православне цркве у Аустралији и Новом Зеланду и пожелео му сваки успех у даљем раду.  Истакао је да се радује будућој сарадњи са Амбасадом и амбасадором лично, оцењујући да је то од изузетне важности за добробит нашег народа на петом континенту.