Printer Friendly Version Susret ambasadora R.Stefanovića sa Njegovim Preosveštenstvom Episkopom australijsko-novozelandskim g.Siluanom @ 13 April 2022 05:37 AM

U utorak, 12. aprila 2022. godine, Njegovo Preosveštenstvo Episkop australijsko-novozelandski g. Siluan primio je u svojoj rezidenciji u Kabramati ambasadora Republike Srbije u Australiji Radeta Stefanovića.
Ambasador se zahvalio na toploj dobrodošlici, izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Ambasade Republike Srbije sa Mitropolijom srpske pravoslavne crkve i istakao da je zajednički rad dve institucije od presudne važnosti za očuvanje i negovanje srpskog jezika, kulture i tradicije naše zajednice. Sagovornici su se, u dužem razgovoru, osvrnuli na položaj i potrebe pripadnika srpske zajednice na ovim prostorima, te razmotrili zajedničke planove za dalju saradnju.
Episkop Siluan je poželeo dobrodošlicu ambasadoru Stefanoviću u ime sveštenstva i vernika Srpske pravoslavne crkve u Australiji i Novom Zelandu i poželeo mu svaki uspeh u daljem radu.  Istakao je da se raduje budućoj saradnji sa Ambasadom i ambasadorom lično, ocenjujući da je to od izuzetne važnosti za dobrobit našeg naroda na petom kontinentu.