Printer Friendly Version 20.07.2022. - Амбасадор Стефановић са председником Парламента Републике Фиџи @ 5 September 2022 02:11 AM

Амбасадор Републике Србије у Аустралији Раде Стефановић састао се са председником Парламента Републике Фиџи Рату Епелијем Наилатикауом током боравка у тој земљи коју покрива на нерезиденцијалној основи.

Током разговора, истакнута је потреба редовне размене мишљења о свим билатералним и међународним темама, као и о питањима од значаја за две државе. Указано је и на важност успостављања контаката између парламентараца две државе, о чему је разговарано и приликом последњег сусрета председника парламената Републике Србије и Републике Фиџи, у октобру 2019. године, када је председник Парламента Наилатикау боравио у Београду због учешћа на 141. скупштини Интерпарламентарне уније.

Амбасадор Стефановић подсетио је и да је у претходном сазиву у Народној скупштини Републике Србије формирана парламентарна Група пријатељства са Републиком Фиџи, да је глобална пандемија заразне болести Ковид-19 објективно утицала на интензитет односа, али и изразио уверење да ће, након завршетка парламентарних избора у обе државе, уследити динамичнија фаза билатералних односа и сарадње.