Printer Friendly Version 20.07.2022. - Ambasador Stefanović sa predsednikom Parlamenta Republike Fidži @ 5 September 2022 02:12 AM

Ambasador Republike Srbije u Australiji Rade Stefanović sastao se sa predsednikom Parlamenta Republike Fidži Ratu Epelijem Nailatikauom tokom boravka u toj zemlji koju pokriva na nerezidencijalnoj osnovi.

Tokom razgovora, istaknuta je potreba redovne razmene mišljenja o svim bilateralnim i međunarodnim temama, kao i o pitanjima od značaja za dve države. Ukazano je i na važnost uspostavljanja kontakata između parlamentaraca dve države, o čemu je razgovarano i prilikom poslednjeg susreta predsednika parlamenata Republike Srbije i Republike Fidži, u oktobru 2019. godine, kada je predsednik Parlamenta Nailatikau boravio u Beogradu zbog učešća na 141. skupštini Interparlamentarne unije.

Ambasador Stefanović podsetio je i da je u prethodnom sazivu u Narodnoj skupštini Republike Srbije formirana parlamentarna Grupa prijateljstva sa Republikom Fidži, da je globalna pandemija zarazne bolesti Kovid-19 objektivno uticala na intenzitet odnosa, ali i izrazio uverenje da će, nakon završetka parlamentarnih izbora u obe države, uslediti dinamičnija faza bilateralnih odnosa i saradnje.