Printer Friendly Version 06.02.2023. - Ваитанги: Амбасадор Стефановић на обележавању Националног дана Новог Зеланда @ 13 February 2023 01:49 AM

Амбасадор Републике Србије у Канбери Раде Стефановић, који је на нерезиденцијалној основи акредитован и на Новом Зеланду, присуствовао је обележавању националног дана (Waitangi Day) ове државе, где се сусрео са генералном гувернерком Синди Киро.
Амбасадор Стефановић пренео је срдачне честитке које је генералној гувернерки поводом празника упутио председник Србије Александар Вучић, као и жеље за даљи успешан развој и просперитет Новог Зеланда и његових грађана.
Имајући у виду поплаве које су претходних дана погодиле Окланд и северни део Новог Зеланда, као и ванредно стање које је проглашено на делу територије, амбасадор је изразио и жаљење због губитка људских живота, као и материјалне штете коју су претрпела бројна домаћинства.
Генерална гувернерка Синди Киро захвалила је на честиткама поводом националног дана, као и на изразима солидарности у тренутку ванредне ситуације изазване елементарном непогодом, оцењујући их веома значајним за Нови Зеланд и његове грађане.