Printer Friendly Version 06.02.2023. - Vaitangi: Ambasador Stefanović na obeležavanju Nacionalnog dana Novog Zelanda @ 13 February 2023 01:50 AM

Ambasador Republike Srbije u Kanberi Rade Stefanović, koji je na nerezidencijalnoj osnovi akreditovan i na Novom Zelandu, prisustvovao je obeležavanju nacionalnog dana (Waitangi Day) ove države, gde se susreo sa generalnom guvernerkom Sindi Kiro.

Ambasador Stefanović preneo je srdačne čestitke koje je generalnoj guvernerki povodom praznika uputio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i želje za dalji uspešan razvoj i prosperitet Novog Zelanda i njegovih građana.

Imajući u vidu poplave koje su prethodnih dana pogodile Okland i severni deo Novog Zelanda, kao i vanredno stanje koje je proglašeno na delu teritorije, ambasador je izrazio i žaljenje zbog gubitka ljudskih života, kao i materijalne štete koju su pretrpela brojna domaćinstva.

Generalna guvernerka Sindi Kiro zahvalila je na čestitkama povodom nacionalnog dana, kao i na izrazima solidarnosti u trenutku vanredne situacije izazvane elementarnom nepogodom, ocenjujući ih veoma značajnim za Novi Zeland i njegove građane.