Printer Friendly Version Intervju ambasadora R.Stefanovića za elektronski časopis "Strateški pregled" @ 14 March 2023 03:50 AM

Ambasador Republike Srbije u Australiji Rade Stefanović dao je intervju za elektronski časopis „Srpski strateški pregled“ (Serbian Strategic Review).

U razgovoru sa dr Aleksandrom Pećinar, ambasador Stefanović dao je kratak istorijski pregled odnosa dve države, te se osvrnuo na aktuelne bilateralne odnose i saradnju između Srbije i Australije u brojnim oblastima – uključujući i nedavno potpisivanje bilateralnog Sporazuma o socijalnoj sigurnosti. Poseban akcenat tokom razgovora stavljen je na saradnju sa srpskom zajednicom u Australiji, kao i važnost očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta.

Intervju je dostupan na adresi: https://ssreview.rs/ssreview-nr-5/

„Srpski strateški pregled“ je onlajn izdanje na engleskom jeziku, namenjeno inostranim diplomatskim misijama akreditovanim u Srbiji, diplomatskim misijama Srbije u inostranstvu i međunarodnim organizacijama, a sa ciljem informisanja o savremenim strateškim pitanjima u vezi sa Srbijom.