Printer Friendly Version 15.03.2023. - Пословно окупљање у организацији Аустралијско-српске привредне коморе „2023 Sydney Networking Event: Reconnecting Business...“ @ 19 March 2023 11:22 PM

 

Дана 15. марта 2023. године, Аустралијско-српска привредна комора (Australian Serbian Commerce Chamber – ASCC), уз подршку Амбасаде Републике Србије у Канбери, организовала је у Сиднеју пословно окупљање под називом „2023 Sydney Networking Event: Reconnecting Business...“.
Након кратког представљања досадашњих активности и резултата рада ASCC, тематско излагање имао је амбасадор Раде Стефановић, током којег је информисао присутне о актуелним политичким и економским односима Србије и Аустралије, представио економске прилике и резултате реформи у Србији, те указао на могућности за инвестирање и унапређење економске сарадње.

Поменути скуп окупио је четрдесетак аустралијских привредника, чланова и пословних партнера Коморе, који већ сарађују или су заинтересовани за будућу сарадњу са Србијом, као и неколико представника локалне власти.
У другом делу скупа, демографски аналитичар Ненад Петровић из Мелбурна представио је анализу резултата званичног пописа у Аустралији из 2021. године, као и демографске трендове када је у питању српска заједница у овој земљи.