Printer Friendly Version 15.03.2023. - Poslovno okupljanje o organizaciji Australijsko-srpske privredne komore „2023 Sydney Networking Event: Reconnecting Business...“ @ 19 March 2023 11:25 PM

Dana 15. marta 2023. godine, Australijsko-srpska privredna komora (Australian Serbian Commerce Chamber – ASCC), uz podršku Ambasade Republike Srbije u Kanberi, organizovala je u Sidneju poslovno okupljanje pod nazivom „2023 Sydney Networking Event: Reconnecting Business...“.
Nakon kratkog predstavljanja dosadašnjih aktivnosti i rezultata rada ASCC, tematsko izlaganje imao je ambasador Rade Stefanović, tokom kojeg je informisao prisutne o aktuelnim političkim i ekonomskim odnosima Srbije i Australije, predstavio ekonomske prilike i rezultate reformi u Srbiji, te ukazao na mogućnosti za investiranje i unapređenje ekonomske saradnje.

Pomenuti skup okupio je četrdesetak australijskih privrednika, članova i poslovnih partnera Komore, koji već sarađuju ili su zainteresovani za buduću saradnju sa Srbijom, kao i nekoliko predstavnika lokalne vlasti.
U drugom delu skupa, demografski analitičar Nenad Petrović iz Melburna predstavio je analizu rezultata zvaničnog popisa u Australiji iz 2021. godine, kao i demografske trendove kada je u pitanju srpska zajednica u ovoj zemlji.