Printer Friendly Version Јарен, 19.05.2023. – Сусрет амбасадора Р.Стефановића са председником Парламента Републике Науру @ 25 May 2023 02:27 AM

Током боравка у Републици Науру, ради предаје акредитивних писама, амбасадор Републике Србије Раде Стефановић сусрео се са председником Парламента Републике Науру Маркусом Стивеном.
Амбасадор Стефановић истакао је опредељеност Републике Србије за интензивирање политичког дијалога и сарадње са Републиком Науру, укључујући и успостављање контаката и сарадње између парламената две државе.
Информисао је да је у Народној скупштини Републике Србије формирана јединствена посланичка Група пријатељства са Новим Зеландом и острвским државама Пацифика, која тренутно броји 23 члана.
Председник Парламента Маркус Стивен поздравио је спремност Републике Србије за даљи развој билатералних односа, те подржао интензивирање контаката и сарадње.
Обострано је истакнута важност поштовања универзалних принципа међународног права – посебно територијалног интегритета и суверенитета међународно-признатих држава чланица УН, а амбасадор Стефановић је посебно захвалио Републици Науру на приниципијелној позицији када је у питању територијални интегритет Републике Србије.