Printer Friendly Version Jaren, 19.05.2023. – Susret ambasadora R.Stefanovića sa predsednikom Parlamenta Republike Nauru @ 25 May 2023 02:28 AM

Tokom boravka u Republici Nauru, radi predaje akreditivnih pisama, ambasador Republike Srbije Rade Stefanović susreo se sa predsednikom Parlamenta Republike Nauru Markusom Stivenom.
Ambasador Stefanović istakao je opredeljenost Republike Srbije za intenziviranje političkog dijaloga i saradnje sa Republikom Nauru, uključujući i uspostavljanje kontakata i saradnje između parlamenata dve države.
Informisao je da je u Narodnoj skupštini Republike Srbije formirana jedinstvena poslanička Grupa prijateljstva sa Novim Zelandom i ostrvskim državama Pacifika, koja trenutno broji 23 člana.
Predsednik Parlamenta Markus Stiven pozdravio je spremnost Republike Srbije za dalji razvoj bilateralnih odnosa, te podržao intenziviranje kontakata i saradnje.
Obostrano je istaknuta važnost poštovanja univerzalnih principa međunarodnog prava – posebno teritorijalnog integriteta i suvereniteta međunarodno-priznatih država članica UN, a ambasador Stefanović je posebno zahvalio Republici Nauru na prinicipijelnoj poziciji kada je u pitanju teritorijalni integritet Republike Srbije.