Printer Friendly Version 14.06.2023. - Амбасадор Стефановић примио добитницу награде Аустралијског института архитеката за 2023. годину @ 16 June 2023 02:04 AM

Амбасадор Раде Стефановић угостио је данас у Амбасади Републике Србије у Канбери Власту Јефтић, једну од добитника овогодишњих награда Аустралијског института архитеката за Аустралијску Престоничку Територију, за 2023. годину.

Честитајући јој на успеху, амбасадор Стефановић је истакао да је Република Србија поносна на припаднике српске заједнице у Аустралији, који су афирмисани и признати стручњаци у својим професијама. Оценио је и да млади и успешни људи, припадници српске заједнице у Аустралији, на овај начин значајно доприносе и угледу своје отаџбине, Републике Србије.

Власта Јефтић је добитница овогодишње награду за „архитекту у замаху“ (Emerging Architect), показавши интегритет и иницијативу и доприносећи архитектонској струци у пракси, изврсности у дизајну, образовању и укључивању шире заједнице. Власта је и у досадашњој каријери водила значајне пројекте, што је резултирало бројним наградама за архитектуру. Властина посвећеност заједници и људима најбоље се види кроз њен волонтерски рад за Архитекте без граница у Сијера Леонеу, Инжењере без граница у Источном Тимору и за Уједињене нације у Јужном Судану. Поред њених достигнућа у иностранству, Властини напори су евидентни и на локалном нивоу, као члана бројних струковних тела.