Printer Friendly Version 11-12.09.2023. – Zvanična poseta ambasadora Stefanovića saveznoj državi Viktoriji @ 6 October 2023 01:22 AM

Ambasador Stefanović boravio je 11. i 12. septembra 2023. godine u zvaničnoj poseti saveznoj državi Viktoriji.

Tokom boravka u Melburnu, ambasador Stefanović susreo se sa guvernerkom savezne države Viktorija, Nj.E. prof. Margaret Gardner, ministrom za multikulturalna pitanja Kolinom Bruksom, zamenikom lidera opozicije i ministrom u senci za trgovinu i investicije Dejvidom Sautvikom (David Southwick) i ministrom u senci za multikulturalna pitanja Trung Luom (Trung Luu).

 

Takođe, tokom posete, ambasador se sastao i sa predstavnicima Agencije za promociju izvoza i ulaganja (Global Victoria).

Poseban akcenat tokom posete stavljen je na položaj srpske zajednice u Australiji, odnosno u Viktoriji, potencijalnu saradnju u oblasti očuvanja nacionalnog identiteta i kulture, kao i mogućnosti za ekonomsku saradnju i investicije kompanija sa sedištem u Viktoriji u R.Srbiji – uključujući i u kontekstu predstojećeg sajma „Vinska vizija – Otvoreni Balkan“, odnosno činjenice da će R.Srbija i grad Beograd biti domaćini specijalizovane izložbe EXPO2027.