Printer Friendly Version 21.10.2023. – Учешће Амбасаде у манифестацији под називом „Прозор у свет“ (Windows to the World) @ 23 October 2023 11:50 PM

Амбасада РС у Канбери, 21. октобра о.г, по први пут је учествовала у традиционалној манифестацији коју организује Влада Аустралијске Престоничке Територије (ACT) под називом „Прозор у свет“ (Windows to the World).
Поменута манифестација, традиционално се организује сваке године, а подразумева „отворена врата“ страних ДКП у Канбери – током које дипломатска представништва представљају своју културу, историју, традицију, кулинарску понуду, као и саму архитектуру својих мисија (обилазак зграда, вртова, уметнина и сл) за све заинтересоване грађане.
Амбасаду Р.Србије у Канбери, током учешћа у манифестацији, обишло је око 150 посетилаца, који су били у прилици да погледају изложбу докумената из Архива Југославије и Архива Србије о успостављању дипломатских односа и раду првих „српских“ ДКП у Аустралији (почасни конзули именовани крајем 19. века) – укључујући и две „вођене туре“, неколико наступа српских фолклорних група, као и да пробају неке од традиционалних српских јела и пића.

 

За најмлађе посетиоце био је организован квиз о познавању основних географских појмова у вези са Србијом и њеним знаменитим личностима (најуспешнијим „такмичарима“ подељене симболичне награде у виду слаткиша српских произвођача), те неколико мањих радионица (ћирилична калиграфија, израда папирних заставица, израда дечијих наруквица од перлица у боји српске тробојке и сл). Посетиоцима су на располагању били и промотивни материјали ТОС.