Printer Friendly Version 25-26.11.2023. – Прослава црквене славе Светог Стефана Дечанског у Карум Даунсу и посета Српској етничкој школи „Вук Караџић“ у Кизбороу @ 5 December 2023 02:12 AM

На позив црквеног одбора и пароха цркве Светог Стефана Дечанског у Карум Даунсу, амбасадор Републике Србије у Аустралији Раде Стефановић присуствовао је обележавању храмовне славе ове цркве и Светој архијерејској литургији коју је служио Епископ аустралијско-новозеландски Силуан.
Ово је била прва прилика да представници Амбасаде Републике Србије обиђу српску заједницу у овом делу Аустралије, те је „присуство матичне државе Србије“ веома позитивно примљено.

Током боравка у Мелбурну, амбасадор Стефановић је посетио Српску етничка школа „Вук Караџић“ у Кизбороу, те разговарао са родитељима и ученицима који су изразили жељу да се укључе у програм Министарства просвете Републике Србије.
Овом прилоком, амбасадор Стефановић је, уз истицање важности очувања националног и културног идентитета Срба у дијаспори, пружио информације о програму и начину функционисања допунских школа српског језика и културе, у којима се настава одржава под покровитељством и уз финансијску подршку Министарства просвете Републике Србије.

Амбасадор Стефановић имао је задовољство и да присуствује додели годишњих награда фолклорног удружења „Шумадија“ из Кизбороа.
Ови догађаји искоришћени су и за још један позив нашим држављанима да се региструју за гласање у иностранству на предстојећим парламентарним изборима у Републици Србији.