Printer Friendly Version Допунска школа српског језика у Канбери @ 16 January 2024 03:25 AM

Амбасада Републике Србије у Аустралији са задовољством обавештава да ће у школској 2024. години у Канбери почети са радом допунска школа српског језика, у којој ће се настава одржавати по програму и уз финансијску подршку Министарства просвете Републике Србије.

Предвиђено је формирање две групе (млађи и старији узраст), а настава ће се одржавати једном недељно, по три школска часа (по један из сваког од предмета Српски језик, Моја отаџбина Србија и Основи културе српског народа). Настава ће се одржавати у учионици црквено-школске општине „Свети Сава“ на Фареру. Школа је за све ученике бесплатна.

Образовно-васпитни рад на српском језику за ученике српског порекла у иностранству организује се у циљу развијања свести о сопственом националном и културном идентитету, а кроз учење српског језика и упознавање са највреднијим делима српске културне баштине, као и подстицање одржавања трајних веза са отаџбином.

Пријавe ученика и даље су могуће, а упис се врши слањем попуњеног формулара (можете преузети ОВДЕ) на мејл адресу Амбасаде: embassy.canberra@mfa.rs