Printer Friendly Version Dopunska škola srpskog jezika u Kanberi @ 16 January 2024 03:27 AM

Ambasada Republike Srbije u Australiji sa zadovoljstvom obaveštava da će u školskoj 2024. godini u Kanberi početi sa radom dopunska škola srpskog jezika, u kojoj će se nastava održavati po programu i uz finansijsku podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Predviđeno je formiranje dve grupe (mlađi i stariji uzrast), a nastava će se održavati jednom nedeljno, po tri školska časa (po jedan iz svakog od predmeta Srpski jezik, Moja otadžbina Srbija i Osnovi kulture srpskog naroda). Nastava će se održavati u učionici crkveno-školske opštine „Sveti Sava“ na Fareru. Škola je za sve učenike besplatna.

Obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku za učenike srpskog porekla u inostranstvu organizuje se u cilju razvijanja svesti o sopstvenom nacionalnom i kulturnom identitetu, a kroz učenje srpskog jezika i upoznavanje sa najvrednijim delima srpske kulturne baštine, kao i podsticanje održavanja trajnih veza sa otadžbinom.

Prijave učenika i dalje su moguće, a upis se vrši slanjem popunjenog formulara (možete preuzeti OVDE) na mejl adresu Ambasade: embassy.canberra@mfa.rs