Printer Friendly Version 22.02.2024. - Нове допунске школе српског језика у Хамилтону и Мелбурну @ 22 February 2024 01:53 AM

Амбасада Републике Србије у Канбери са задовољством обавештава да су и у Аустралији и на Новом Зеланду формиране нове групе ученика у оквиру допунских школа српског језика и културе, у којима се настава одржава по програму Министарства просвете Републике Србије.

Од ове 2024. школске године, поред ранијих група у Бризбејну и Окланду, формиране су и већ раде нове групе у Канбери (две групе), Хамилтону (Нови Зеланд), као и Мелбурну (Гринзборо, Спрингсајд (пет група), Кизборо (три)). У кратком року очекује се завршетак процеса формирања још једне додатне групе у Бризбејну, као и две у Мелбурну (Спрингсајд), односно нове групе у Џилонгу.

На овај начин, у 2024. школској години, у Аустралији и Новом Зеланду деловаће најмање 22 групе ученика свих узраста, које ће обухватити око 350 ученика.

Настава у овим школама одвија се по програму који је Министарство просвете Републике Србије прописало за ученике у иностранству, а рад поменутих школа на месечном нивоу финансијски помаже Република Србија.