Printer Friendly Version 22.02.2024. - Nove dopunske škole srpskog jezika u Hamiltonu i Melburnu @ 22 February 2024 01:55 AM

Ambasada Republike Srbije u Kanberi sa zadovoljstvom obaveštava da su i u Australiji i na Novom Zelandu formirane nove grupe učenika u okviru dopunskih škola srpskog jezika i kulture, u kojima se nastava održava po programu Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Od ove 2024. školske godine, pored ranijih grupa u Brizbejnu i Oklandu, formirane su i već rade nove grupe u Kanberi (dve grupe), Hamiltonu (Novi Zeland), kao i Melburnu (Grinzboro, Springsajd (pet grupa), Kizboro (tri)). U kratkom roku očekuje se završetak procesa formiranja još jedne dodatne grupe u Brizbejnu, kao i dve u Melburnu (Springsajd), odnosno nove grupe u Džilongu.

Na ovaj način, u 2024. školskoj godini, u Australiji i Novom Zelandu delovaće najmanje 22 grupe učenika svih uzrasta, koje će obuhvatiti oko 350 učenika.

Nastava u ovim školama odvija se po programu koji je Ministarstvo prosvete Republike Srbije propisalo za učenike u inostranstvu, a rad pomenutih škola na mesečnom nivou finansijski pomaže Republika Srbija.